Сухофрукти та горіхи
Горіхи-цілителі
Волоський горіх. Допомагає у разі серцевих захворювань, гіпертонії, малокровії. Листя можна використовувати замість чаю у разі захворювань шкіри, горла, очей (всередину та зовнішні протирання).
Кедровий горіх. Підвищує імунітет. Знижує алергічні реакції. Допомагає зберегти молодість, містить антиоксиданти, підвищує чоловічу силу. У кедровій олії містяться олії, що розчиняють холестеринові бляшки (потрібно хоча б місяць пити ложку олії щодня). Застосовують у разі захворювань крові, нирок і сечового міхура.
Фундук. Захищає від судинних захворювань. Рекомендується у разі венозної недостатності, варикозного розширення вен, флебітів, трофічних виразок гомілки. Нормалізує роботу репродуктивної системи. Калій, кальцій і натрій сприяють зміцненню кісток.
Арахіс. Оновлює клітини. Застосовується у разі ожиріння — хоча це калорійний продукт, від нього не повзають (якщо є арахіс, у невеликих кількостях, без солі, підсмажувати самостійно вдома). Корисний у разі безсоння, стомлюваності. 20-25 горішків на день здатні розпрасовувати зморшки, надавати блиску волоссю. Покращують пам'ять, увагу, слух.
Мигдаль. Містить селен, марганець, мідь. Покращує стан шкіри, волосся, нігтів. Корисний під час кашлю та хвороб кишківника.
Фісташки. Містять фітонцидні речовини, які можуть пригнічувати туберкульозну паличку. Ефірні олії знімають втому. Корисні під час хвороб печінки та шлунка, гіпертонії, малокровії. Заспокоюють бронхітний кашель і знижують тягу до алкоголю. Зменшують ризик виникнення серцевих захворювань, а також ймовірність появи раку.
Сухофрукти мають широкий спектр застосування, їх вживають без додаткової обробки, додають у різні страви, сніданки, використовують для випікання хліба, виготовлення різних солодощів, у кулінарії, для приготування напоїв (алкогольних і безалкогольних). Багато сухофрукти досить поживні та мають високу калорійність (у кілька разів перевищує калорійність свіжих фруктів і ягід).
Більшість сушених фруктів і ягід корисні для травної системи (завдяки високому вмісту клітковини), печінки та нирок, допомагають виводити з організму шкідливі речовини, холестерин і токсини.
Цукор, що містяться в сухофруктах, добре засвоюються нашим організмом, на відміну від різних солодощів (торти, цукерки, тістечка), водночас заряджаючи організм енергією.
Сушені фрукти та ягоди — гарне джерело багатьох важливих мікроелементів і вітамінів. Регулярне вживання різних видів сухофруктів допомагає організму людини боротися з авітамінозом, зміцнює імунітет і зміцнює захисні функції організму.
Вітамінний склад багатьох сухофруктів робить їх добрими помічниками в боротьбі з втомою й поганим настроєм, допомагають боротися з депресією, добре тонізують і зміцнюють нервову систему.
Сушені фрукти та ягоди — чудова їжа (перекус) у дальній дорозі, на роботі та в школі. Вони смачні та солодкі (більшість видів), водночас калорійні, чудово втамовують голод і заряджають організм необхідними вітамінами та корисними речовинами.
Сухофрукти корисні всім без винятку: жінкам, чоловікам і дітям.
Багато сухофрукти корисні для жінок (і не тільки), які сидять на дієті. Попри свою високу калорійність, сушені фрукти та ягоди використовують у багатьох дієтах для підтримки організму в період неповноцінного харчування. Також багато дівчат і жінок уже оцінили та використовують сухофрукти для приготування різних масок для обличчя й тіла, які допомагають підтримувати шкіру здоровою й чистою.
Багато сухофрукти корисні для чоловічого здоров'я, сприятливо впливають на потенцію та вироблення гормонів.
Безсумнівною корисною якістю сухофруктів є їхнє нескладне зберігання навіть у домашніх умовах, тому у Вас завжди вдома може бути свій корисний «вітамінний запас».